Android 14'ün Google Fotoğraflar'daki yerel paylaşım sayfası artık daha geniş bir alana yayılıyor - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri

Android 14'ün Google Fotoğraflar'daki yerel paylaşım sayfası artık daha geniş bir alana yayılıyor - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri



telefon-1

Bu, çoğu Android uygulaması için geçerlidir, ancak bu kuralın bazı istisnaları vardır; bunlardan biri Google Fotoğraflar uygulamasıdır

Şu anda kullanıma sunulan yeni sürümde, artık seçilen görselin küçük bir önizlemesini, işaretleme aracıyla düzenleme seçeneklerini, bağlantı oluşturma veya albüm ekleme/albüm oluşturma gibi Google Fotoğraflar’a özgü bazı işlemlerin bağlantılarını göreceksiniz

Paylaşım sayfası, Android telefonunuzdaki paylaş düğmesine dokunduğunuzda görüntülenen ve içeriği paylaşabileceğiniz uygulamaların ve kişilerin listesini gösteren menüdür , ardından sistem çapındaki paylaşım sayfasının kolaylaştırdığı bilinen harici uygulamalara doğrudan paylaşım seçenekleri gelir Artık bu değişiklik Android 14’teki Google Fotoğraflar kullanıcılarına sunulmaya başlamış gibi görünüyor bağlantı 56 sürümünde görünecek gibi görünüyor Android14 Birincisi, henüz Pixel Fold veya Pixel Tablet gibi geniş ekranlı cihazlara yayılmamış olsa da

İmaj Kredisi: Mishaal Rahman

Tarafından hazırlanan raporlara göre Mişaal Rahman Ve 9to5Googleyeni paylaşım sayfası, Pixel 8 Pro kullanıcıları için uygulamanın 6 Android14ancak görünüşe göre daha yaygın kullanıma sunulması biraz daha uzun sürüyor Ayrıca yeni paylaşım sayfasının Android 13 veya önceki sürümlere sahip kullanıcılara görünmeyeceği de görülüyor


Geçen ay Google Fotoğraflar’da, Google’ın Android genelinde kullanılan sistem genelinde kullanılan özel paylaşım sayfasını kaldırmaya hazırlandığını gösteren bir değişiklik fark edildi Bunun başlangıçta kamuya açıklanmasıyla birlikte piyasaya sürülmesi düşünülüyordu Bu, paylaşım sayfasının üst kısmında Google Fotoğraflar’a özgü bazı seçenekleri görmeye devam ederken, uygulama dışında paylaşma seçeneklerinin artık daha ön planda ve ortada görüneceği anlamına geliyor

Ancak geçen ay, Google’ın bazı uygulamalarında bunu değiştirmeye ve Android’in sunduğu daha uyumlu, sistem çapında paylaşım sistemini tercih etmeye hazırlandığı keşfedildi Hala diğer uygulamalarla paylaşmayı seçebilseniz de, bu seçenek çok az ekran alanıyla en alta kadar itilir Bu sürümde, en üstte “Google Fotoğraflar’da Gönder” seçeneğini, ardından daha önce fotoğraf veya albüm paylaştığınız kişilerin adlarının yanı sıra yepyeni bir grup oluşturma, yakındaki paylaşımı kullanma veya bir Google Fotoğraflar oluşturma seçeneklerini görürsünüz Doğrudan Google Fotoğraflar’dan paylaşım yapmaya çalıştığınızda, bunun yerine bu sayfanın aynı uygulama içinde paylaşıma öncelik veren özelleştirilmiş bir sürümü sunulur